21 Οκτ 2010

Είναι άραγε η πίστη μας Θεάρεστη?

Είναι άραγε η πίστη μας Θεάρεστη?

 

Είναι άραγε η πίστη μας θεάρεστη?

Έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα γνωρίσματα που την κάνουν να πλησιάζει έστω στο ελάχιστο με την πίστη των αγίων μας ή κατασκευάζουμε από μόνοι μας μιά πίστη κατά τα μέτρα και τα σταθμά μας?

Μήπως ο δρόμος που βαδίζουμε κάποιοι από μας είναι λανθασμένος και θα καταλήξουμε εκεί που ο Εωσφόρος και οι όμοιοι του κατέληξαν?

Γιατί ποιός πιστεύει περισσότερο αν όχι ο ίδιος ο Διάβολος και οι άγγελοι του?

Μιά δυνατή, ακράδαντη πίστη στην Αγία Τριάδα, στο πρόσωπο του Ιησού μας, στο Ευαγγέλιο Του, είναι ικανά από μόνα τους να μας χρίσουν «πιστούς ορθόδοξους Χριστιανούς»?.......

Είναι μιά τέτοια πίστη ΘΕΑΡΕΣΤΗ χωρίς μιά καρδιά καρβουνιασμένη από ΑΓΑΠΗ και παντελώς ξεκομμένη από κάθε έννοια λογικής?

Είναι μιά τέτοια πίστη ΘΕΑΡΕΣΤΗ χωρίς εκδηλώσεις λατρείας προς τον Θεό και αγάπης προς όλους τους αδελφούς μας, μα κυρίως προς αυτούς που μας εχθρεύονται, που μας αμφισβητούν, μας χλευάζουν, μας αδικούν?

Είναι μιά τέτοια πίστη ΘΕΑΡΕΣΤΗ χωρίς να σε πλημμυρίζει σε κάθε ανάσα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ? (σαν τα μικρά παιδιά που κρατώντας το χέρι του Πατέρα τους βολτάρουν αμέριμνα, χωρίς άγχος, χωρίς μέριμνα για τους κινδύνους που τα περιβάλλουν, χωρίς έγνοια, εκνευρισμό, απογοητεύσεις, προγραμματισμό, σκέψεις, αγωνίες)

Είναι μιά τέτοια πίστη ΘΕΑΡΕΣΤΗ χωρίς η ψυχή να ειρηνεύει απέναντι σε ότι κι αν προκύπτει μεταξύ μας? Χωρίς ταραχές, εκνευρισμούς, διαπληκτισμούς, προσβολές, αψιμαχίες.........?

10 ρα ον ς καιρν χομεν, ργαζμεθα τ γαθν πρς πντας, μλιστα δ πρς τος οκεους τς πστεως.

Είναι μιά τέτοια πίστη ΘΕΑΡΕΣΤΗ χωρίς να διακρίνει τα πρόσωπα από τα γεγονότα και να καταφέρεται τελικά κατά των προσώπων – αδελφών και εν τέλει κατά της ίδιας μας της ψυχής και της πίστης μας?

1 δελφο, ἐὰν κα προληφθ νθρωπος ν τινι παραπτματι, μες ο πνευματικο καταρτζετε τν τοιοτον ν πνεματι πρᾳότητος σκοπν σεαυτν, μ κα σ πειρασθς. 2 λλλων τ βρη βαστζετε, κα οτως ναπληρσατε τν νμον το Χριστο. 3 ε γρ δοκε τις ενα τι, μηδν ν, αυτν φρεναπατ· 4 τ δ ργον αυτο δοκιμαζτω καστος, κα ττε ες αυτν μνον τ καχημα ξει κα οκ ες τν τερον· 5 καστος γρ τ διον φορτον βαστσει.

1 Τ λοιπν, προσεχεσθε, δελφο, περ μν, να λγος το Κυρου τρχ κα δοξζηται, καθς κα πρς μς, 2 κα να υσθμεν π τν τπων κα πονηρν νθρπων· ο γρ πντων πστις. 3 πιστς δ στιν Κριος, ς στηρξει μς κα φυλξει π το πονηρο.

 

ΟΥ ΓΑΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΙΣΤΙΣ.....

22 δ καρπς το Πνεματς στιν γπη, χαρ, ερνη, μακροθυμα, χρησττης, γαθωσνη, πστις, 23 πρᾳότης, γκρτεια·

ΚΑΡΠΟΣ είναι η πίστη........ καρπός από την σοδειά των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος (σοφία, σύνεση, φόβος Θεού, γνώση, ευσέβεια, βουλή, ισχύς) και για να φτάσουμε σε αυτόν τον καρπόν πρέπει όχι μόνο να καλλιεργούμαστε πνευματικά αλλά και να βοτανίζουμε και να ξεχορταριάζουμε τον κήπο της καρδούλα μας με κόπο πολύ καθημερινό, συνεχή για να καθαρίζει από τις αμαρτιές και τα πάθη μας και να γίνεται μια ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΑΡΗ και να έχει τις προυποθέσεις να ενεργοποιεί την πίστη την θεάρεστη.

8 μακριοι ο καθαρο τ καρδίᾳ, τι ατο τν Θεν ψονται.

Η Χάρις του Θεού δεν μπορεί παρά να χαρίσει και να αυξήσει την πίστη την ορθή σε μία ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ, σε ένα γόνιμο χωράφι που είναι η καλή κι αγαθή διάθεση της.

Μα ούτε και η καθαρή καρδιά από μόνη της δεν αρκεί για να μεγαλουργήσει η θεάρεστη πίστη, χωρίς την ευλογημένη ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!!!!

Εταπεινώθην και έσωσέ με συντόμως ο Κύριος. Όσοι επιζητούμε την ταπεινοφροσύνη
ας μη παύουμε να εξετάζουμε και να ανακρίνουμε τους εαυτούς μας.


5 αυτος πειρζετε ε στ ν τ πστει,
αυτος δοκιμζετε.
οκ πιγινσκετε αυτος τι ησος Χριστς ν μν στιν; ε μ τι δκιμο στε. (Κορ. Β΄13,5)

Να εξετάζετε, λοιπόν, τους εαυτούς σας, εάν είσθε και μένετε εις την αληθινήν και ζωντανήν πίστιν·
να δοκιμάζετε συνεχώς τους εαυτούς σας. Η δεν γνωρίζετε τους εαυτούς σας, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι έντος υμών; Εκτός εάν είσθε ακατάρτιστοι εις την κατά Χριστόν ζωήν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: