11 Φεβ 2012

ΟΥ ΟΥΠΣ, ΜΙΑ ΔΙΧΑΛΑ!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ?


Η ΔΙΧΑΛΑ

Βαρύς ο προβληματισμός, βαριές οι ευθύνες, δύσκολες οι αποφάσεις για την τύχη ενός ολόκληρου λαού, σκούρα τα πράγματα έτσι ή αλλιώς.

Ως γνωστόν η λογική έχει μικρότερη μνήμη από το συναίσθημα και γι΄αυτό ο λαός μας –ύστερα από 2 χρόνια σκληρών θυσιών ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ- αναγκάζεται να βγει στους δρόμους.

Η ψυχραιμία, η σύνεση αρχίζουν να εξανεμίζονται. Το δίλλημα μετατίθεται στις πλάτες ενός καταπονημένου, αδικημένου, κουρασμένου Έλληνα που από την φύση του δεν σηκώνει ζυγό.

Οι διαδρομές δύο. Ανηφορικές. Σκληροτράχηλες.

1. Παραμονή σε έναν δρόμο προκαθορισμένο, γεμάτο από ατιμωρισία των υπευθύνων γι΄αυτήν την κατάσταση, διάρκειας τραγικά μεγαλύτερης από όσο είναι το πραγματικό χρέος μας, υποδουλωμένοι υπαρξιακά και εθνικά σε ξένους αγύρτες που παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, δουλεύοντας για ένα τραπεζικό σύστημα που δεν έχει καταδεχτεί και δεν έχει ακόμα δεχτεί την παραμικρή θυσία για την ίδια του την χώρα-τους ίδιους του τους πελάτες ρε αδερφέ- κι ας διαθέτουν άνω του μισού του ΑΕΠ σε πραγματικές καταθέσεις!!!!. Παραμονή σε ένα δρόμο που ακόμα και αν τα δώσουμε όλα δεν αρκούν ούτε για τα τοκοχρεωλύσια που διαρκώς θα αυξάνονται!!!! Ένας δρόμος που μας διαθέτει ναι μεν πετρέλαιο, φάρμακα, γιατρούς, τρόφιμα εισαγωγής αλλά που δεν μπορούμε ούτε καν σήμερα να τα αγοράσουμε!!!!!!!!!!!!!!

2. Αλλαγή πορείας σε μία διαδρομή ασυγκρίτως μικρότερη, όπου το δημόσιο ναι μεν θα ανακουφιστεί από τα τοκοχρεολύσια αλλά και θα αναγκαστεί να διαθέτει από όσα θα εισπράτει από τους φόρους –στην περίπτωση που κανένας ξένος δεν θα καταδεχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας ξανα-δανείσει ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ-. Οι τράπεζες μας? Να αναγκαστούν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ να επιβιώσουν όπως επιβιώνουμε εμείς αφού έτσι κι αλλιώς το χρέος μας το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για χρήματα που έχουν ήδη πάρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλαγή πορείας σε μία διαδρομή όπου το αίσθημα της αδικίας θα ανακουφιστεί ΤΙΜΩΡΟΝΤΑΣ και κλείνοντας στην φυλακή όλους όσους μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση! (αν είμασταν ο καθένας μας ξεχωριστά διδάκτορες στα οικονομικά, την εξωτερική πολιτική, την δημοσιονομική κτλ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ κάθε φορά 300 νοματέους για να μας κυβερνήσουν……………. Θα κυβερνιόμασταν από μόνοι μας ο καθένας για την πάρτη του και δεν θα κατάκλεβε ο ένας τον άλλον για να φτάσουμε σε σημείο να ξεπουλάμε την ίδια μας την χώρα!!!!!. Άρα ΦΤΑΙΝΕ. Γιατί και στην εργασία μας αν λείψει 1 ευρώ θα μας κλείσουν μέσα σαν κλέφτες και απατεώνες. Αυτούς που μας διέλυσαν και σαν χώρα και σαν άτομα θα τους αφήσουμε ατιμώρητους?????????? !!!!! ). Μία διαδρομή όπου πετρέλαιο δεν θα έχουμε και τα τρόφιμα θα είναι λιγοστά και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ θα οφείλει να πλημμυρίσει ξανά το «είναι» μας.


Πολιτικός δεν είμαι, οικονομικός αναλυτής δεν είμαι, (τα είδαμε τα κατορθώματα τους). Είμαι ένας απλός μεροκαματιάρης άνθρωπος που καλούμαι να πληρώνω άδικα για κάποιους άλλους άδικους και ανέντιμους ανθρώπους. Και καλούν και τα παιδιά και τα εγγόνια μου να συνεχίσουν να πληρώνουν για τα οικονομικά και ηθικά και κοινωνικά εγκλήματα άλλων.
Ας διαφαίνεται μέσα από τις σκέψεις μου πως έχω διαλέξει τον δεύτερο δρόμο, δεν είναι αλήθεια. Μπερδεμένη είμαι και έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά ΣΤΟ ΘΕΟ που με λατρεύει και έδωσε το αίμα Του για μένα.


ΟΜΩΣ……….. για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου θα διάλεγα με χαρά και χωρίς φόβο την δεύτερη διαδρομή, δουλεύοντας σκληρά –όπως πάντα άλλωστε- για να βγούμε από την μιζέρια σε μικρό χρονικό διάστημα απελευθερώνοντας τις ζωές των παιδιών μου από τα δικά μου τα λάθη. (που ψήφιζα τους ψεύτες, τους αλλόφυλους, τους ανήθικους, τους αντίχριστους, τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ τόσα χρόνια)

Επειδή δεν γνωρίζω ούτε το ψυχικό σθένος του καθενός, ούτε αν ο συνταξιούχος θα έχει έναν άνθρωπο να του δώσει ένα ποτήρι νεράκι, ούτε αν ο καρκινοπαθής θα βρει έναν φιλότιμο δίπλα του για να τον ανακουφίσει από τους πόνους………. Γι΄αυτό και μόνον τον λόγο δεν θα δράσω, δεν θα επηρεάσω, δεν θα κοπανηθώ, δεν θα ξαναασχοληθώ με τέτοιες διχάλες.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, στον καθένα ξεχωριστά. Και να μην ξεχνάμε πως όλοι θα λογοδοτήσουμε μια μέρα . ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

2 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Και γω τα ίδιοα σκεφτόμουν. Μπράβο που μίλησες άφοβα, ειλικρινά.

Ο Θεός να μας ελεήσει. Μόνο Αυτός μπορεί να μας σώσει. Κανείς ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ άλλος.

Χαρμολύπη είπε...

Ο αγαθός και φιλεύσπλαχνος μας τα χάρισε όλα για να τα ευχαριστηθούμε, για να τα βιώνουμε, για να τα σεβόμαστε. Δεν επεμβαίνει στα "θέλω" μας. Είμαστε υπόλογοι των επιλογών μας και υπεύθυνοι για το χάλι που μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει σε αυτή την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΗ. Ραντίζουμε για μια πιό "ακούραστη" σοδειά και όταν τα χημικά γίνονται καρκίνος στα παιδιά μας................τα χρεώνουμε στον Μόνο που μας σέβεται και μας συγκρατεί ακόμα........... Τί να λέμε τώρα.....Είμαστε αχάριστοι, άπιστοι φοβιτσιάρηδες, και ζητιάνοι του Ελέους Του. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ. Αγαπάμε από φόβο ............ Οφείλουμε στο Έθνος μας, στα παιδιά μας, στον εαυτό μας, στον Θεό ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ και να αλλάξουμε πορεία. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠ΄ΕΞΩ ΜΑΣ.