19 Ιουλ 2010

Καλό ταξίδι Σωκράτη...

Image and video hosting by TinyPic

Φόβος...

΄Ένα συναίσθημα που τείνει να παραλύει αντιδράσεις, να μουδιάζει συνειδήσεις, να αδρανοποιεί τρομοκρατώντας την υποτιθέμενη δημοκρατία που υποτίθεται πάλι πως βιώνουμε δικαιωματικά, σε μία υποτίθεται για encore une fois δημοκρατική κοινωνία του σωτηρίου έτους 2010.

Σε μία κοινωνία όπου ο ισχυρός προασπίζεται και μάχεται για τα δικαιώματα των αδυνάτων, τους προφυλάσσει και τους φροντίζει όσο μπορεί περισσότερο.

Σε μία κοινωνία όπου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ στην μόρφωση (χαχαχαχα), στην ασφάλεια που τους παρέχει η εστία τους (δίς χαχαχαχα), στην υγεία (ούτε να γελάσω δεν μπορώ....), αλλά κυρίως σε μία χώρα όπου απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εργασία (χωρίς να τους πιάνουν τον πισινό, χωρίς να αναγκάζεται η γλώσσα τους να γίνεται σαν γυαλόχαρτο, χωρίς να αισθάνονται είλωτες, χωρίς να παίρνουν βασικό μισθό 700 ευρά δουλεύοντας 6 ημέρες την εβδομάδα επί 8-10 ώρες ημερησίως – δεν βάζω τις υπερωρίες που εννοείται δεν πληρώνοντε!)

Φόβος...

Ένα συναίσθημα που δεν τολμάει να αγγίζει όσους υπηρετούν τα «ΠΙΣΤΕΥΩ» τους (σωστά ή μη ο Θεός θα μας κρίνει), όσους ζουν με ιδανικά , και με τα οράματά και τις ελπίδες του ολοζώντανες.

Όσους ζουν ΜΕΣΑ στο όνειρό τους, αδιαφορώντας για το «σήμερα» μιάς αμείλικτης πραγματικότητας.

Η ΑΝΑΝΔΡΗ δολοφονία (τελικά εμείς οι γυναίκες τα τιμάμε περισσότερο τα παντελόνια που φοράμε) ενός οποιουδήποτε ανθρώπου αλλά κυρίως ενός υπηρέτη της πληροφόρησης μας , θα πρέπει να αρχίσει να μας προβληματίζει πολύ πιό σοβαρά απ’ όσο τα καθημερινά προσωπικά προβλήματα της επιβίωσης μας.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ δεν είναι ΔΝΤ, ούτε ανεργία, ούτε κλεψιές και λωποδυτίες.........δεν είναι life style!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ζωές ή και συνειδήσεις,

γιατί έχουν πιό πολιτισμένες μεθόδους για να διαλέγονται!

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΚΑΙ ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ,

ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: